Hur man väljer en mikrovågsugn

Mikrovågor finns i två typer: konventionell och konvektion . Konventionella mikrovågor fungerar genom att omvandla elektricitet till mikrovågor, som sedan värmer upp vattenpartiklarna i maten. Mikrovågsugnar värmer mat snabbt och effektivt eftersom bara maten värms upp.

Konvektionsmikrovågor fungerar på samma sätt som konventionella mikrovågor, men med en något annorlunda effekt. Skillnaden är att konvektionsmikrovågor använder en fläkt för att cirkulera luft runt maten. Du kan göra mycket mer med denna typ av ugn, inklusive brunning, krispning och bakning.

Särskilt dessa egenskaper ger konvektionsmikrovågor en enorm kant över konventionella mikrovågor (som alla som någonsin har dragit en eländig, fuktig bit pizza ur en konventionell mikrovågsugn kan berätta). Faktum är att vid en nypa kan en konvektionsmikrovåg av god storlek användas som ett alternativ till en vanlig ugn. Konvektionsugnar erbjuder normalt också möjlighet att laga mat i konventionellt läge - https://kstech.com.ua/tovari-dlya-kyxni/ak-vybraty-mikrokhvylovu-pich-dlia-domu/

Mikrovågseffekt och storlek


Mikrovågseffekter mäts normalt i watt. De vanligaste watteffekten för mikrovågor för konsumentmodeller ligger mellan 800 W och 1500 W - kommersiella mikrovågor finns också, vilket kan gå långt utöver 2000 W (även om detta är överdrivet för de flesta bostadskök). Volymen på mikrovågsugnen du behöver beror på vad du sannolikt kommer att laga mat och hur stor din familj är.

Hur kraftfull din mikrovågsugn är brukar vara direkt relaterad till hur stor den är. En liten mikrovågsugn rymmer vanligtvis cirka 20 liter, medan en stor mikrovågsugn rymmer upp till 44 liter. Som du förväntar dig varierar priserna ganska förutsägbart med storlek, kraft och total byggkvalitet.

 

Specialinställningar och timers

Till och med de mest grundläggande mikrovågorna för närvarande erbjuder en rad olika förprogrammerade effektnivåer, så att du kan tina kött utan att laga det eller värma mat. Vissa har också snabbvalsknappar baserat på scenarier som involverar vad du lägger in och hur mycket av det du värmer upp. Dessa alternativ kan vara mycket användbara. Andra tekniker inkluderar vågar som automatiskt bedömer volymen mat du har lagt in och intelligenta tillagningscykler för att säkerställa att maten tillagas hela vägen.

En varning om funktioner och funktioner: bra funktioner kan vara en absolut njutning, men om du inte förstår dem helt kommer du aldrig att använda dem. Se till att du köper en mikrovågsugn som du förstår!

 

Mikrovågsinstallation

Många mikrovågor kommer bara att sitta på en bänk; men om du planerar ditt kök från grunden finns det en god chans att du hoppas kunna montera det på en vägg eller inuti ett skåp. Om du planerar att bygga din mikrovågsugn i ett skåp måste du se till att det finns tillräckligt med ventilation. De flesta mikrovågor kräver minst 50 mm avstånd runt sidorna, men detta varierar väsentligt beroende på modell och tillverkare. Kontrollera ditt köks mått mot mikrovågens ventilationskrav innan du gör något.

 

Mikrovågsunderhåll

När du funderar på din mikrovågsugn, fråga återförsäljaren om den innehåller en non-stick inredning, fettfilter och en avtagbar skivspelare. Om du vill splurge, kan du köpa modeller med självrensande liners som förhindrar mat och fett.

För att förhindra att dina tallrikar eller behållare smälter och lämnar en stor röra, använd endast mikrovågssäker plast, glas och keramik. Lägg aldrig metall i en mikrovågsugn, eftersom metall reflekterar mikrovågorna och skapar fyrverkerier.